
Mleczne produkty fermentowane
Mleczne produkty fermentowane posiadają szczególne znaczenie żywieniowe. Ceni się je nie tylko za wysokie walory smakowe, ale także za ich wyjątkowe właściwości odżywcze, profilaktyczne i ...
czytaj więcejMleczne produkty fermentowane posiadają szczególne znaczenie żywieniowe. Ceni się je nie tylko za wysokie walory smakowe, ale także za ich wyjątkowe właściwości odżywcze, profilaktyczne i ...
czytaj więcejKwas foliowy jako taki nie występuje w pożywieniu. Jego źródłem są natomiast foliany - związki, które dopiero po przedostaniu się do jelita cienkiego ulegają przemianie ...
czytaj więcejWpływ diety na potencję i aktywność seksualną u mężczyzn, znany jest już od wieków. Niewłaściwy sposób odżywiania, może powodować niedobory wielu cennych składników pokarmowych, odpowiedzialnych ...
czytaj więcejAlkohol etylowy (etanol) jest głównym składnikiem wódek, win, piwa i innych napojów alkoholowych. Dla organizmu człowieka jest on trucizną, w związku z czym komórki naszego ...
czytaj więcej